"Ένας από τους απώτερους σκοπούς του έργου είναι να συμβάλει ώστε η Κύπρος να ανακτήσει και να υπερβεί τα επίπεδα παραγωγής χαρουπιού που υπήρχαν πριν από την εισβολή, μέσω μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει σε κάθε γεωργό που επιθυμεί, να ενταχθεί σε αυτή την προσπάθεια, ως ανεξάρτητος, ισότιμος συνεργάτης. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η αυξανομένη αυτή παραγωγή χαρουπιού, μέσα από μια σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση για μεταποίηση του σε νέα προϊόντα, τα οποία θα προωθούνται στη διεθνή αγορά."
Α. Κάκας & Α. Χριστοφίδης
Συντονιστές του έργου

«Αναβίωση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς στην Κύπρο»

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν μαζί του, μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να συμβάλει στην αναβίωση της καλλιέργειας της χαρουπιάς στην Κύπρο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO

Ο Εθνικός Κατάλογος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς εμπλουτίστηκε με την εγγραφή της Κυπριακής χαρουπιάς.
Η αίτηση υποβλήθηκε από το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, από την Κοινότητα Ανώγυρας και από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Παρουσιάσεις στα πλαίσια του Ελευθερου Πανεπιστημίου

Ο Δήμος Γεροσκήπου και ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος Παγκύπριαδιοργανώνουν από κοινού σειρά διαλέξεων, με την ονομασία «Ιεροκήπειον ΕλεύθεροΠανεπιστήμιο στην Πάφο» και «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς».Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

ΧΑΡΟΥΠΙ: ΜΙΑ ΤΡΟΦΗ ΠΟΛΛΩΝ «ΚΑΡΑΤΙΩΝ »

 
Σε εξέλιξη η δημιουργία του μεγαλύτερου φυσικού χαρουπόδασους στην Κύπρο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου: 7 έρευνες  για το χαρούπι ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί και το πρώτο αλκοολούχο ποτό από χαρούπι!