Φτάνοντας στην Κύπρο: Η Κύπρος βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων: Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Οι ταξιδεύοντες προς Κύπρο έχουν δύο επιλογές: Το Αεροδρόμιο Λάρνακας (LCA), που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά και το Αεροδρόμιο Πάφου (PFO) που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού. Το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το μεγαλύτερο από τα δύο αεροδρόμια και το πλησιέστερο προς την Πανεπιστημιούπολη. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν συνδέσεις με τα δύο αυτά αεροδρόμια μέσω των ευρωπαϊκών κόμβων τους. Είναι επίσης δυνατή η άφιξη στην Κύπρο δια θαλάσσης μέσω πλοίων που συνδέουν την Κύπρο με το λιμάνι του Πειραιά, τα ελληνικά νησιά και τη Μέση Ανατολή.
 
Φτάνοντας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου. Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου απέχουν περίπου 50 χλμ από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Ο πιο βολικός τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος από το αεροδρόμιο Λάρνακας στη Λευκωσία είναι με ταξί (η διαδρομή θα σας κοστίσει περίπου 50-60 ευρώ). Σημειώστε ότι η Λευκωσία απέχει περίπου 130 χλμ από το αεροδρόμιο Πάφου. Άλλη επιλογή μετάβασης είναι η χρήση υπεραστικών λεοφωρείων. Τα δρομολόγια και τα ωράρια των λεοφορείων καθώς και οι ταρίφες των ταξί είναι διαθέσιμα εδώ. Ακόμα υπάρχουν υπεραστικάλεωφορεία διαθέσιμα από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Δρομολόγια, διευθύνσεις και κόμιστρα είναι διαθέσιμα εδώ.
 
Φτάνοντας στο Τμήμα Πληροφορικής: Το Τμήμα Πληροφορικής βρίσκεται εντός της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου (περιοχή Αθαλάσσας, Λευκωσία) στο κτίριο της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (Faculty of Pure and Applied Sciences).
 
 
Φτάνοντας στο Τμήμα Πληροφορικής από τη Λάρνακα (Αεροδρόμιο), Λεμεσό (Λιμάνι) και Πάφο (Αεροδρόμιο)
Βλέπε ΧΑΡΤΗΣ-0 πιο κάτω:
- Ακολουθήστε τις πινακίδες προς "Λευκωσία" (ή ρωτήστε πως θα μπείτε στον κύριο αυτοκινητόδρομο).
- Μετά από 40KM (από τη Λάρνακα), 75KM (από τη Λεμεσό) ή 140KM (από την Πάφο) θα φτάσετε στη Λευκωσία.
- Στην είσοδο της Λευκωσίας, πάρτε την έξοδο για "Στόβολο" και παραμείνετε στη δεξιά λωρίδα.
ΧΑΡΤΗΣ-0
 
Βλέπε ΧΑΡΤΗΣ-1 πιο κάτω:
- Στον κυκλικό κόμβο πάρτε την 3η έξοδο στην οδό "Καλαμών" (δηλ, ακριβώς μετα το showroom της Mercedes-Benz) και οδηγήστε για 1.2KM
- Στον κυκλικό κόμβο πάρτε την 1η έξοδο στην οδό "Λεμεσού" (στα δεξιά σας θα παρατηρήσετε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας) και οδηγήστε για 0.8KM
- Στον επόμενο κυκλικό κόμβο πάρτε την 2η έξοδο προς τον αυτοκινητόδρομο που υποδεικνύεται στο χάρτη με το όνομα B1 και οδηγήστε για 0.8KM
ΧΑΡΤΗΣ-1
 
Βλέπε ΧΑΡΤΗΣ-2 πιο κάτω:
- Στο τελος του αυτοκινητόδρομου B1 στρίψτε δεξιά στην "Aθαλάσσας" και οδηγήστε για 2.6KM (θα περάσετε διαμέσου του άλσους)
ΧΑΡΤΗΣ-2
 
Βλέπε ΧΑΡΤΗΣ-3 πιο κάτω:
- Στρίψτε αριστερά και οδηγήστε στην οδό "Aθαλάσσας"
- Στον κυκλικό κόμβο πάρτε την 3η έξοδο (θα μπείτε σε μια από τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης)
- Στην συνέχεια θα βρείτε ένα μικρότερο κυκλικό κόμβο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, και πάρτε την 2η έξοδο.
- Συνεχίστε ευθεία και θα δείτε ένα χώρο στα αριστερά σας όπου μπορείτε να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας (ακριβώς πριν το πρώτο κτίριο που θα παρατηρήσετε, το οποίο ανήκει στη Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών)
ΧΑΡΤΗΣ-3
 
Σας επιστούμε την προσοχή ότι παρόλο που οι περισσότεροι χώροι στάθμευσης στην Πανεπιστημιούπολη είναι προσβάσιμοι μόνο κατόπιν σχετικής αδείας, υπάρχουν κάποιοι επιπλέον χώροι στάθμευσης (εμφανώς σηματοδοτημένοι) στους οποίους η στάθμευση είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε μην παρκάρετε το αυτοκίνητό σας σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους στάθμευσης λόγω του ότι η ασφάλεια της Πανεπιστημιούπολης μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο σας (και για κινητοποιηθεί και πάλι θα χρειαστεί να καταβάλετε σχετικό πρόστιμο).
Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επίκοινωνήσετε με τη γραμματεία (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)