Εργαστήριο Νευρογνωστικών Ερευνών

Το εργαστήριο νευρογνωστικών ερευνών, σε διεύθυνση Φώφη Κωνσταντινίδου, στεγάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας στη Νέα Πτέρυγα του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το εργαστήριο αποτελεί μέρος ενός νέου σχεδιασμού συμπλέγματος εργαστηρίων που στεγάζει το Εργαστήριο Νευρογνωστικών Ερευνών, το Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογίας, και το Εργαστήριο Κοινωνικών Έρευνών. Το εργαστήριο αποτελείται από ένα μεγάλο δωμάτιο με ένα μονόδρομο καθρέφτη για παρακολούθηση και είναι εξοπλισμένο με τα τρέχοντα νευροψυχολογικά / γνωστικά τεστ, ερευνητικά πρωτόκολλα και τα υλικά που απαιτούνται για τα εν εξελίξει έργα, καθώς και δικτυωμένους υπολογιστές. Υπάρχει μια διπλανή αίθουσα παρατήρησης (από κοινού με το Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογίας) που χρησιμοποιείται για την καταγραφή δεδομένων και παρατήρησης.

Αυτή την περίοδο, διεξάγονται τα εξής ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με τα τοπικά κέντρα έρευνας (όπως το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, το Παιδιατρικό Κέντρο Νευρολογίας, και ο Δήμος Στροβόλου). Γίνονται επίσης συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Miami University (ΗΠΑ) και το Κέντρο Νευρολογίκών Δεξιοτήτων (ΗΠΑ). Τα έργα χρηματοδοτούνται από μηχανισμούς εσωτερικής και εξωτερικής χρηματοδότησης / βραβεία.

Νευρογνωστική Μελέτη Ενηλίκων

Εργαζόμενη Μνήμη και Ποιότητα Ζωής σε Παιδιά με Επιληψία

Clinical Trials Brain Injury Cognitive Rehabilitation

Αρκετοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν σε ερευνητικά έργα κάθε χρόνο μέσω ανεξάρτητων μελετών, διπλωματικών εργασιών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου και διδακτορικές διατριβές. Οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην έρευνα στο εργαστήριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν Δρ Κωνσταντινίδου στο 22 89 2078 22 89 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.