ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

uni logo

 

 

 

ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ

 

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εργαζόμενη Μνήμη και Ποιότητα Ζωής σε Παιδιά με Επιληψία

 

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Παιδονευρολογικό Ινστιτούτο Κύπρου αρχίζει ένα καινούργιο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Εργαζόμενη Μνήμη και Ποιότητα Ζωής σε Παιδιά με Επιληψία».

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 8-12 και θα τους χορηγηθούν γνωστικά τεστ μνήμης, προσοχής, ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών καθώς και ερωτηματολόγια για πού αφορούν ποιότητα ζωής. Αναφέρεται ότι θα χρειαστεί να γίνει πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο των παιδιών με επιληψία και αν κριθεί απαραίτητο θα πραγματοποιηθεί εγκεφαλογράφημα.

Δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση για την όλη διαδικασία και θα υπάρξει πλήρης εχεμύθεια των προσωπικών δεδομένων των παιδιών που θα λάβουν μέρος στην έρευνα. Στο τέλος της έρευνας σαν γονείς θα λάβετε πληροφορίες που αφορούν τις γνωστικές δεξιότητες του παιδιού σας και εισηγήσεις που θα είναι βοηθητικές για βελτίωση της μνήμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όφελος που θα προκύψει από το πρόγραμμα θα έχει τόσο διεθνή απήχηση στο χώρο της νευρολογίας και νευροψυχολογίας όσο και συγκεκριμένα οφέλη στον κυπριακό χώρο. Για τον κυπριακό πληθυσμό ευρύτερα, υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης εφόσον τα δεδομένα και οι πληροφορίες όσον αφορά παιδιά με επιληψία μέχρι στιγμής, είναι περιορισμένα.

Για περαιτέρω πληροφορίες και ερωτήσεις μπορείτε να αποταθείτε στην ερευνητική υπεύθυνη του προγράμματος, Δρ. Φώφη Κωνσταντιντίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου στο 22-89 2078 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. καθώς και στους Δρ. Πάολα Νικολαίδου και Δρ. Σταύρο Χατζηλοίζου, παιδονευρολόγους, Παιδιατρικό Νευρολογικό Ινστιτούτο Κύπρου στο 22 458855.