Δρ. Δέσποινα Χατζηκυριάκου 
website-headshot
Η Δρ. Δέσποινα Χατζηκυριάκου συμπλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές (BA στη ψυχολογία και κοινωνιολογία) στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright. Στη συνέχεια περάτωσε μεταπτυχιακές σπουδές (MA στην κλινική ψυχολογία) στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι κάτοχος διδακτορικού στη Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Fordham στη Νέα Υόρκη με ειδική έμφαση στη Νευροψυχολογία. Η διδακτορική της διατριβή είχε ως θέμα τις νευροψυχολογικές λειτουργίες σε ασθενείς με αυπνίες. Εκτός από τις πανεπιστημιακές της σπουδές, η Δρ. Χατζηκυριάκου έχει εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων, στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία στο Beck Institute for Cognitive Therapy στη Φιλαδέλφεια και στο Albert Ellis Institute στη Νέα Υόρκη. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια στη ψυχοθεραπεία Gestalt και έλαβε κλινική και θεωρητική εκπαίδευση στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία.
Η κλινική της εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπεριλαμβάνει ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις για κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, αυπνίες, διαταραχές της προσωπικότητας (ειδικότερα οριακή /μεταιχμιακή διαταραχή), εξαρτήσεις και διατροφικές διαταραχές. 'Εχει επίσης εκπαιδευτεί στις νευροψυχολογικές αξιολογήσεις σε παιδιά με διάφορες νευρο-εξελικτικές και νευρολογικές διαταραχές, όπως επιληψία, γενετικά σύνδρομα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μαθησιακές δυσκολίες (JFK Medical Center, New Jersey) και σε ενήλικες με διάφορες μορφές άνοιας (Νευρολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, Πανεπιστήμιο Columbia).
 
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στην παρούσα φάση εστιάζονται στις αυπνίες και σε θέματα που αφορούν τον χρόνιο πόνο. Η Δρ. Χατζηκυριάκου έχει διδάξει σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στην Κύπρο (Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πανεπιστήμιο Νεάπολις).

'Εχει λάβει χρηματοδότηση (Fellowship) από τη Διεθνή Νευροψυχολογική Εταιρία το 2006 για παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων νευροψυχολογίας και είναι κάτοχος των υποτροφιών Cyprus Children Fund Scholarship Endowment for Graduate Studies, Natalie Allon Academic Scholarship in Sociology και Goldberg-Chappell Scholarship in Psychology.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Αμερικής για δύο χρόνια και έχει συντελέσει στη διοργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το Αργεντίνικο ταγκό.