Δρ. Ευάγγελος Καραδήμας
karadimas Ο Ευάγγελος Καραδήμας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας της Υγείας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1999. Η διατριβή του αναφερόταν στις αρνητικές συνέπειες του στρες στην υγεία, καθώς και στις ενδιάμεσες γνωστικές μεταβλητές. Εργάστηκε για δύο περίπου χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, ως υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Αλίμου. Ως το 2004 δίδαξε μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2004 υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου εκτελεί και τα χρέη του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών του Πανεπιστημίου. Είναι μέλος επιστημονικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, του American Psychological Association (Division 38 – Health Psychology), και της European Health Psychology Society. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 άρθρα και κεφάλαια σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο και είναι επιμελητής έκδοσης σε πέντε άλλα. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής στα επιστημονικά περιοδικά: Psychology and Health, και Journal of Health Psychology. Τέλος, έχει συμμετάσχει με πάνω από 150 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν τη σχέση μεταξύ στρες και υγείας, τις διεργασίες αυτο-ρύθμισης που σχετίζονται με την ασθένεια, την προσαρμογή χρόνιων ασθενών, καθώς και την ποιότητα ζωής και την ευεξία.
 
Παπακώστας Σάββας, M.D., Ph,D.
papakostas Ο Ιατρικός συνεργάτης καθηγητής Σάββας Παπακώστας είναι Ιατρός Νευρολόγος και Διευθυντής της Β' Νευρολογικής Κλινικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Παράλληλα ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ιατρού. Είναι επίσης καθηγητής της σχολής Μοριακής Ιατρικής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Ερευνητικά ασχολείται με την θεραπευτική αντιμετώπιση της επιληψίας, τις διαταραχές μνήμης, τους χρόνιους πρωτοπαθείς πονοκεφάλους και την κλινική νευροφυσιολογία. Ο Δρ. Παπακώστας θα συνεισφέρει στη μεθοδολογία έρευνας, στην εξεύρεση δείγματος, στην αξιολόγηση, στην ανάλυση δεδομένων και συγγραφή αποτελεσμάτων.
 
Χρίστου Γιολάντα Παναγιώτα, MD
Η Δρ. Χρίστου Γιολάντα – Παναγιώτα γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Λευκωσία. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης όπου και απεφοίτησε το 1999. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Νευρολογία στην Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ειδικότητας στην Νευρολογία το 2009. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην θεραπευτική αντιμετώπιση νευρολογικών διαταραχών με χορήγηση αλλαντικής τοξίνης. Στην παρούσα φάση είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Μεταφραστικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
 
Από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Ασχολείται με την παρακολούθηση ασθενών στα εξωτερικά Ιατρεία Νευρολογικής κλινικής Α, με τη διερεύνηση και θεραπευτική αντιμετώπιση ασθενών που νοσηλεύονται στη νευρολογική μονάδα και συμμετέχει στην Κλινική θεραπείας με Αλλαντική τοξίνη. Από το 2011 συμμετέχει στην Νευρολογική κλινική Β οπου απασχολείται κυρίως με επιληπτικές διαταραχές, νευροεκφυλιστικά νοσήματα και κεφαλαλγίες.
 
Συμμετέχει σε θεραπευτικά πρωτόκολα και ερευνητικά προγράμματα που σχετίζονται με επιληπτικές διαταραχές, κινητικές διαταραχές, γνωσιακές διαταραχές, νευροεκφυλιστικά και νευρομυικά νοσήματα.