Κανόνες συμμετοχής
 
  1. Οι μαθητές/μαθήτριες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και υποδείξεις του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και των συνοδών.
  1. Οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να σέβονται την περιουσία του Πανεπιστημίου. Σε περίπτωση πρόκληση ζημιάς κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι γονείς/κηδεμόνες τους οφείλουν να αποζημιώσουν ανάλογα το Πανεπιστήμιο.
  1. Οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να συμπεριφέρονται και να ντύνονται κόσμια.
  1. Κάθε μαθητής/μαθήτρια οφείλει να συμμετέχει σε όλες τις διαλέξεις/εργαστήρια/δραστηριότητες της Ακαδημίας του/της.
  1. Κανένα μαθητής / καμία μαθήτρια δεν μπορεί να αποχωρήσει από τους χώρους του Πανεπιστημίου (α) πριν τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος (για του μαθητές που δεν θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες) ή (β) πριν τη λήξη της ακαδημίας (για τους μαθητές που θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες). Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να παραχωρηθεί άδεια απουσίας ή πρόωρης αποχώρησης, με ενυπόγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.
  1. Οι μαθητές/μαθήτριες που θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες, κατά τις βραδινές ώρες με τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, πρέπει να αποσύρονται στα δωμάτιά τους για ύπνο. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο και ιδιαίτερα η μετακίνηση εκτός της Φοιτητικής Εστίας.
  1. Επικοινωνία με τους/τις μαθητές/μαθήτριες μπορεί να πραγματοποιείται κατά τις ώρες ξεκούρασης ή την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Κατά τις υπόλοιπες ώρες οι μαθητές οφείλουν να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα κλειστά ή σε αθόρυβη λειτουργία.
  1. Με την υποβολή αίτηση για συμμετοχή στις Καλοκαιρινές Ακαδημίες, οι γονείς/κηδεμόνες συγκατατίθενται για (α) συμμετοχή του παιδιού τους σε επισκέψεις εκτός Πανεπιστημίου και σε εργαστήρια, υπό την ευθύνη του Πανεπιστημίου Κύπρου, και (β) λήψη φωτογραφιών και πιθανή χρήση τους για προβολή των Καλοκαιρινών Ακαδημιών.
  1. Την ευθύνη μεταφοράς των μαθητών/μαθητριών προς και από το Πανεπιστήμιο (α) καθημερινά κατά την έναρξη και λήξη του ημερήσιου προγράμματος για μαθητές/μαθήτριες που δεν θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες ή (β) κατά την έναρξη και λήξη του προγράμματος για μαθητές/μαθήτριες που θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες, φέρουν οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών. Οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν φέρει ευθύνη για τη φύλαξη των μαθητών/μαθητριών (α) μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος για μαθητές/μαθήτριες που δεν θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες και (β) μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το Σάββατο, 9/7/2022 για μαθητές/μαθήτριες που θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει κατά την κρίση των υπευθύνων του προγράμματος τη συμμετοχή οποιουδήποτε μαθητή / οποιασδήποτε μαθήτριας που δεν συμμορφώνεται με τους πιο πάνω Κανόνες.
 
 
Δίδακτρα
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ Φ.Ε. ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ Φ.Ε.
 Κανονική φοίτηση €300 €450
 Πολύτεκνοι €250 €390
 Φοίτηση 2+ παιδιών
 Παιδιά εργαζομένων ΠΚ
 Λήπτες Ε.Ε.Ε.  €0  €0
 
 
Πολιτική ακύρωσης

Σε περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια ή γονέας/κηδεμόνας, κατόπιν της υποβολής αίτησης, επιθυμεί ακύρωση συμμετοχής στο πρόγραμμα, οφείλει το ζητήσει το συντομότερο δυνατό γραπτώς, αποστέλλοντας σχετικό email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σε περίπτωση που το αίτημα για ακύρωση συμμετοχής γίνει μετά την πληρωμή και πριν από την έναρξη των Καλοκαιρινών Ακαδημιών για λόγους που είναι πέραν των δυνατοτήτων του συμμετέχοντα / της συμμετέχουσας (π.χ. θέμα υγείας) και για τους οποίους θα σταλεί τεκμηρίωση, τότε το ποσό που πληρώθηκε θα επιστρέφεται.