Δρ. Λευκή Κουρέα, Επιστημονική Υπεύθυνη Έργου
lefki 

Η Δρ. Λευκή Κουρέα είναι Υπότροφος Fulbright καθώς και Marie Skłodowska-Curie στην ειδική/ενιαία εκπαίδευση και στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς. Ολοκλήρωσε βασικές σπουδές στην Κύπρο (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και μεταπτυχιακές σπουδές στις Η.Π.Α. (The Ohio State University). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο σχεδιασμό και στην πειραματική εφαρμογή συμπεριφορικών και μαθησιακών παρεμβάσεων για πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση δυσκολιών που εμφανίζονται σε παιδιά με ήπιες διαταραχές μάθησης ή/και σε παιδιά υψηλού κινδύνου για πρόωρη σχολική αποτυχία. Έχει παρουσιάσει την ερευνητική της δουλειά σε επιστημονικά συνέδρια και σε σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς την τελευταία δεκαετία. Έχει δημοσιεύσει τις έρευνές της σε βιβλία και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία της Κύπρου και της Αμερικής.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

   
  Dr. Bob Algozzine, Επιστημονικός Συνεργάτης
 algozzine

Ο Δρ. Bob Algozzine είναι Καθηγητής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Διοίκησης του University of North Carolina – Charlotte των Η.Π.Α. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (The Penn State University) στην ειδική εκπαίδευση. Ο Δρ. Algozzine κατατάσσεται από το ISE Web of Knowledge [ISIHighlyCited.com] ανάμεσα στους 250 κορυφαίους ερευνητές στον κόσμο, των οποίων η δημοσιευμένη εργασία τους έχει επηρεάσει σημαντικά το χώρο τους. Ο Δρ. Algozzine είναι ευρέως γνωστός για τη συνεισφορά του σε αποτελεσματικές αξιολογήσεις και διδακτικές στρατηγικές στο χώρο των προβλημάτων συμπεριφοράς καθώς και σε καίρια ζητήματα του χώρου της ειδικής εκπαίδευσης. Έχει περισσότερες από 400 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Έχει κληθεί ως προσκεκλημένος ομιλητής σε τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει προσφέρει εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς της γενικής και ειδικής εκπαίδευσης στις Η.Π.Α. Έχει εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ερευνητικών προγραμμάτων που εστιάζονται στη διαδικασία λύσης προβλήματος και λήψης αποφάσεων σε σχέση με το πολυ-επίπεδο μοντέλο πρόληψης και παρέμβασης στα σχολεία. Ο Δρ. Algozzine έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία έρευνας και στην αξιολόγηση προγραμμάτων σπουδών. Έχει προσφέρει καθοδήγηση και στήριξη σε περισσότερους από 200 φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

   
  Dr. Ya-yu Lo, Επιστημονική Συνεργάτιδα
 lo

Η Δρ. Ya-yu Lo είναι Καθηγήτρια Ειδικής Εκπαίδευσης στο University of North Carolina – Charlotte των Η.Π.Α. Ολοκλήρωσε βασικές σπουδές κοινωνικού λειτουργού σε πανεπιστήμιο της Taiwan και μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική εκπαίδευση στις Η.Π.Α. (The Ohio State University). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς, αξιολόγηση λειτουργικής ανάλυσης συμπεριφοράς, αποτελεσματικές συμπεριφορικές και μαθησιακές παρεμβάσεις σε παιδιά μειονοτήτων και πειραματικές έρευνες ατομικού σχεδιασμού. Έχει εξασφαλίσει ως κύρια ερευνήτρια ή συνερευνήτρια ερευνητική χρηματοδότηση άνω των 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει περισσότερες από 44 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η Δρ. Lo έχει παρουσιάσει εκτενώς την ερευνητική της δουλειά σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

   
  Δρ. Ελένη Φτιάκα, Συντονίστρια Έργου
 phtiaka

H Δρ. Ελένη Φτιάκα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Ενιαίας Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ολοκλήρωσε βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Tα ερευνητικά της ενδιαφέροντα καλύπτουν ανάμεσα σε άλλα ενιαία εκπαίδευση και κοινωνία, εκπαιδευτική πολιτική και πρακτική, και ποιοτική ερευνητική μεθοδολογία. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και επιμελήτρια άλλων οκτώ. Διαθέτει ενεργό προφίλ στο χώρο της χάραξης πολιτικής της Ενιαίας Eκπαίδευσης στην Κύπρο, με συμμετοχή σε συμβουλευτικές επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και σε δεκάδες σεμιναρίων και ημερίδων/συνεδρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

   
  Ιδιαίτερες ευχαριστίες δινονται στα ακόλουθα άτομα για την προσφορά τους στη διεκπεραίωση διαφόρων πτυχών του έργου:
  Βίκη Αθανασίου, Ελένη Βακανά, Βαλεντίνα Ιεροθέου, Χαρά Κασάπη, Μαρίνος Κωνσταντίνου, Αναστασία Μαγίδου, Κατερίνα Νικολαϊδου, Ελένη Ομήρου†, Γεωργία Χαραλάμπους