Ερευνητικό Πρόγραμμα: PRICE


Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε την ποιότητα ζωής γυναικών με καρκίνο του μαστού σε μετεγχειρητικό στάδιο και την χρήση εφαρμογών τεχνολογίας για την συλλογή δεδομένων σε αληθινό χρόνο (Ecological Momentary Assessment) και παροχή παρεμβάσεων σε αληθινό χρόνο επίσης (Ecological Momentary Intervention). 

Για την συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://j.mp/37glJgy 

Επ. Υπεύθυνος: Άγγελος Κασσιανός

Συνεργάτες: Γεωργία Κουλέρμου και Αντωνία Νικολάου, American Medical Centre

 


Ερευνητικό Πρόγραμμα: Stay On Track


Η μη-λήψη της φαρμακευτικής αγωγής επιφέρει σοβαρά προβλήματα στους ίδιους τους ασθενείς, την οικογένεια τους και στους ειδικούς τόσο κλινικά (π.χ. ποιότητα ζωής), όσο και οικονομικά (αχρείαστη χρήση των υπηρεσιών υγείας). Το πρόβλημα της μη-λήψης αγωγής είναι μεγαλύτερο σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως άσθμα, διαβήτη, HIV/AIDS, καρκίνο και υπέρταση.

Το ερευνητικό έργο «Stay on Track: A web platform to help with adhering to prescribed medication» έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη και τον πιλοτικό έλεγχο μίας διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής για κινητά. Η εφαρμογή αυτή θα χρησιμοποιεί καινοτόμες στρατηγικές ενίσχυσης έτσι ώστε να βοηθήσει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις να λαμβάνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, αλλά και τους ιατρούς να μπορούν να εξακριβώνουν πότε οι ασθενείς δεν την λαμβάνουν. Ως αποτέλεσμα, το εργαλείο αυτό θα μπορεί να προσφέρει οικονομικά αποδοτικές λύσεις στο εγγύς μέλλον και να δημιουργήσει το έδαφος για περαιτέρω εφαρμογή στην κλινική φροντίδα του ασθενή. Το ερευνητικό έργο απαρτίζεται από μια πολύ-επιστημονική ομάδα με ερευνητές από ένα φάσμα επιστημονικών πεδίων (κλινικούς, ψυχολόγους, ακαδημαϊκούς κυρίως στους τομείς της Πληροφορικής και της Ψυχολογίας) και έχει λάβει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (Ιδ.Ε.Κ.) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020.

Επ. Υπεύθυνος: Άγγελος Κασσιανός

Ερευνητική Ομάδα: 

Ορέστης Κασινόπουλος, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας

Πηνελόπη Κωνσταντίνου, Μεταπτυχιακή Συνεργάτης, Διδακτορική Φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας

Χριστιάνα Καρασιαλή, Εξωτερική Συνεργάτης

Μαρία Αντωνιάδη, Εξωτερική Συνεργάτης

Εργαστήριο eHealth και 3AHEALTH LTD

Screenshot 2020 04 13 01.50.24

 


Ερευνητικό Πρόγραμμα: Αποτελεσματικες τεχνικες στη διαχειριση του πονου


Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε τις αποτελεσματικές τεχνικές στη διαχείριση του πόνου όχι μόνο στο εργαστήρι αλλά και στην καθημερινή σου ζωή με τη χρήση φορητών συσκευών και κινητών τηλεφώνων.

Συντονιστής: Πηνελόπη Κωνσταντίνου

 

DIafimistiko

 [Back to top]


Ερευνητικό πρόγραμμα: Καθοδηγώντας γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού μετά τη διάγνωση: διαδικτυαική πλατφόρμα με χρήση προσομοίωσης (MET GUIDE)


Το προτεινόμενο έργο στοχεύει να υποστηρίξει τις γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του ματσού μετά τη διάγνωση αναπτύσσοντας ένα δικτυακό εργαλείο. Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Union for International Cancer Control. Το έργο γίνεται σε συνεργασία με τους Breast Centre Cyprus, Europa Donna Cyprus, ΠΑΣΥΚΑΦ και την εταιρία Silversky3d

Καλούμε γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού σε συμμετοχή σε ομάδες εστίασης με στόχο την ανάπτυξη του εργαλείου. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επ. Υπεύθυνος: Άγγελος Κασσιανός

Ερευνητής: Μαρία Σταυρινάκη


Ερευνητικό πρόγραμμα: Αξιολόγηση Διαδικτυακού προγράμματος παρέμβασης για την διακοπή του καπνίσματος: ‘’Flexiquit.com’’


Η διαδικασία για τους ενδιαφερόμενους αποτελείται από την συμπλήρωση κάποιων ερωτηματολογίων στην αρχή, κατά την διάρκεια, και στο τέλος της συμμετοχής τους. Έπειτα θα δοθούν οδηγίες για συμμετοχή στην επόμενη φάση που αποτελεί την συμμετοχή στο πρόγραμμα. Στην φάση συμμετοχής στο διαδικτυακό πρόγραμμα δίνονται οδηγίες στον χρήστη για να συμπληρώσει κάποιες ευχάριστες δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση ενός avatar. Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 διαδικτυακές συναντήσεις και απευθύνεται σε καπνιστές, οι οποίοι καπνίζουν τουλάχιστον ένα τσιγάρο την ημέρα.

Κάθε συνεδρία του προγράμματος, διαρκεί περίπου 25 λεπτά και μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και υποστηρίζεται μόνο από το google chrome. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την μέτρηση συναισθημάτων, σκέψεων και συμπεριφορών σχετικά με το κάπνισμα και με την συμμετοχή σας, βοηθάτε στην υλοποίηση ερευνητικού έργου. Επίσης, η δική σας εμπλοκή μας δίνει σημαντικά στοιχεία, έτσι ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Συνεπώς, μπορείτε να συμμετάσχετε είτε επιθυμείτε, είτε όχι να διακόψετε το κάπνισμα, με αντάλλαγμα την πίστωση βαθμού, που έχετε συνεννοηθεί με τον/την διδάσκων/ουσα σας. Οποιεσδήποτε πληροφορίες δοθούν είναι εμπιστευτικές. Η συμμετοχή σας αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για την έρευνα μας!

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής

Άρτεμις Θεοφάνους, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Σχολικής Ψυχολογίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δρ. Μαρία Καρεκλά, Επίκουρη Καθηγήτρια τμήματος Ψυχολογίας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

** Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα 12-30 ετών.

FlexiQuit

 


Ερευνητικό πρόγραμμα Έρευνα για Φοβία Αεροπλάνων


Το ερευνητικό πρόγραμμα μελετά την επίδραση διαφόρων στρατηγικών στο να βοηθήσουν άτομα που φοβούνται τα αεροπλάνα, να τα προσεγγίσουν και αν αυτή η επίδραση συνεχίζεται ένα μήνα μετά. Επίσης, στόχος είναι να γίνει κατανοητό πώς δουλεύουν οι στρατηγικές αυτές και αν τα αποτελέσματα συμφωνούν με τη θεωρία. Η παρούσα μελέτη έχει ως ευρύτερο σκοπό τη βελτίωση της θεραπείας έκθεσης, της πιο γνωστής θεραπείας για φοβίες και αγχώδεις διαταραχές. 

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να συμμετέχεις στην έρευνα επικοινώνησε μαζί μας στο 99 154064, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή συμπλήρωσε τη φόρμα έκφρασης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα πατώντας το “Contact Us” στη σελίδα μας ή ακολουθώντας το σύνδεσμο https://forms.gle/Y5tr7jL2976VfWzw9.

Screenshot 2020 04 13 02.02.12

Συντονιστής Δανάη Παπαγεωργίου, Διδακτορική Φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας

 [Back to top]


Ερευνητικό πρόγραμμα: Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες που σχετίζονται με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στη Κύπρο.


Η έρευνα αυτή, αφορά στη χρήση του ηλεκτρονικού καθώς και του κανονικού τσιγάρου στη Κύπρο. Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνηθεί μέσω ερωτηματολογίων ένας αριθμός ψυχοκοινωνικών παραγόντων όπως η δυσκολία στη ρύθμιση συναισθημάτων, τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης καθώς και τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στους δείκτες αυτούς και την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής μπορούν να εμπλουτίσουν την βιβλιογραφία οδηγώντας σε μια καλύτερη κατανόηση του σύγχρονου αυτού ζητήματος. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε εάν αποφασίσετε να λάβετε μέρος, είναι το να συμπληρώσετε ένα σετ ερωτηματολογίων, τα οποία ενδέχεται πάρουν περίπου 45 λεπτά για να συμπληρωθούν.

Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει λάβει χρηματοδότηση από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου

Η συμπλήρωση τους μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Flyer ecigarette new

Επ. Υπεύθυνος: Μαρία Καρεκλά

Επιστημονική Ομάδα:

Άγγελος Κασσιανός, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας

Ιωάννης Αλμάς, Προπτυχιακός Φοιτητής Ψυχολογίας