Στοχεύουμε να εξετάσουμε με ποιο τρόπο οι σκέψεις, τα σωματικά συμπτώματα και τα συναισθήματα επηρεάζουν την επιθυμία σας  για χρήση ουσιών. Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα θα σας βοηθήσει στην πρόληψη υποτροπής και η μείωση της επιθυμίας για χρήση. Επίσης θα βοηθήσετε να προσφέρονται στο μέλλον πιο εξατομικευμένες, γοργού ρυθμού, οικονομικές θεραπείες για την απεξάρτηση από ουσίες. 


Προτείνουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό πρόγραμμα θεραπείας διάρκειας 4ων εβδομάδων μόνο. Οι τέσσερις αυτές βδομάδες δε θα είναι πολύ απαιτητικές και θα περιλαμβάνουν το άκουσμα μιας ώρας ηχογραφημένου υλικού κάθε εβδομάδα και το συμπλήρωμα πολύ μικρών ασκήσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Θα σας παίρνουμε τηλέφωνο μια φορά τη βδομάδα για την επίλυση πιθανών δυσκολιών.  Θα σας δώσουμε επίσης όλο το υλικό σε έντυπη μορφή. Πριν και μετά τη θεραπεία αυτή θα πρέπει να περάσετε κάποια αξιολόγηση. Για να μειώσουμε πιθανή κούραση σας μπορούμε να κάνουμε διαλείμματα ή και να χωρίσουμε την αξιολόγηση σε διαφορετικές ημέρες. Η αξιολόγηση θα είναι υπό μορφή συνέντευξης και θα τη βρείτε ενδιαφέρουσα αφού θα σας δοθεί χρόνος να εκφραστείτε. Θα περιέχει επίσης ένα παιγνίδι στον υπολογιστή! 

•        Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΩΔΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ
 
•        ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην έρευνα αν:

  • Είστε άνω των 18 ετών
  • Θέλετε να αντιμετωπίσετε την επιθυμία και την απόσυρση από τη χρήση (αλκοόλ, τσιγάρο, παράνομες ουσίες, ψυχιατρικά φάρμακα).

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.