Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Λάρνακα 

Ο Δήμος Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνεχίζουν για 24η χρονιά τη διοργάνωση του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα, με τη στήριξη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) για 11ο συνεχόμενο έτος. Πρόκειται για σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας την ευχέρεια για επιμόρφωση και ενημέρωση για ποικίλα θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος. Ομιλητές είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλη ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και καταρτισμένοι ειδικοί από ερευνητικά κέντρα, επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται ως επί το πλείστο κάθε δεύτερη και τέταρτη Τρίτη του μήνα, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Αμμόχωστος», Λεωφόρος Αρχ. Κυπριανού 18, Λάρνακα, στις 7 μ.μ. Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται μέσω του καναλιού του ΡΙΚ στο YouTube στον σύνδεσμο https://bit.ly/3eaAvf2. Ανάρτηση των διαλέξεων θα γίνεται στη συνέχεια και στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ στον σύνδεσμο http://cybc.com.cy/audio-on-demand/. Η διάρκεια κάθε διάλεξης είναι περίπου 45 λεπτά, ενώ ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 8:30 μ.μ. Το κοινό, το οποίο παρακολουθεί με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορεί να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις ή σχόλια.

Το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων Πρυτανείας, ο Δήμος Λάρνακας, η Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνεργάζονται για την προετοιμασία του προγράμματος και την καλύτερη προβολή του. Σχετικές ανακοινώσεις Τύπου προωθούνται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά το πραγματευόμενο θέμα για την καλύτερη ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Κατά την Τελετή Λήξης κάθε έτους απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσα άτομα το ζητήσουν, νοουμένου ότι έχουν παρακολουθήσει ολόκληρη τη σειρά διαλέξεων με φυσική παρουσία.
 
Oργανωτική Επιτροπή
Άκης Ιωάννου, Πολιτιστικός Λειτουργός Δήμου Λάρνακας
Πέτρος Κρασάς, Πρόεδρος Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας
Κώστας Κατσώνης, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Δόξα Κωμοδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου
Κυριακή Γρηγορίου, Ειδική Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Γεωργία Συμεού, Έλενα Ανδρέου, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Δήμου Λάρνακας
 
Πληροφορίες
Τηλ. 24657745 (Δήμος Λάρνακας)
Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894347/31
 
Επιμέλεια εκπομπής
Κώστας Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος ΡΙΚ
 
Επιμέλεια Σύνδεσης και Μετάδοσης
Ρένος Κυριάκου
 
Χορηγοί Επικοινωνίας
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), Εφημερίδα «Πολίτης», UCY Voice 95.2 FM
 
Πρόγραμμα Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου 
 

 
Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο
 
Ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια διοργανώνουν από κοινού για 19η χρονιά σειρά διαλέξεων, με την ονομασία «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» στην Πάφο.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Πάφου, να ενημερωθεί μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Οι διαλέξεις είναι ανοικτές για το κοινό και δίνονται από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου. Οι διαλέξεις εμπλουτίζονται και με τη συμμετοχή μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.

Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 7 μ.μ. και μεταδίδονται απευθείας από τον ραδιοσταθμό «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια» στις συχνότητες 93.7 FM (Πάφος), 98.8 FM (Λευκωσία, Λάρνακα, Αμμόχωστο, Πόλη Χρυσοχούς), 95.5 FM (Λεμεσός) και διαδικτυακά στην Ιστοσελίδα: www.radiopafos.com

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, απονέμονται πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στο θεσμό.

Οργανωτική Επιτροπή
Νίκος Π. Παλιός, Λειτουργός Πολιτιστικών Θεμάτων και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Γεροσκήπου
Φώτης Νικολαΐδης, Διευθυντής «Ράδιο Πάφος Παγκύπρια»
Δόξα Κωμοδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου 
Ερατώ Νικολάου, Ειδική Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πληροφορίες
Δήμος Γεροσκήπου, τηλ. 26960857/67
Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894331/47

Χορηγοί Επικοινωνίας: Eφημερίδα «Πολίτης», UCY VOICE 95.2 FM

Πρόγραμμα Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστημίου


 
Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι
 
Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν για 12η χρονιά το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα.
 
Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Οι ομιλητές, μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων Πανεπιστημίων, καθώς και ειδικοί από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς, μέσα από τις εισηγήσεις τους επιδιώκουν τον εποικοδομητικό διάλογο με τους κατοίκους αλλά και την πολιτιστική αναβάθμιση της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
 
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Οι διαλέξεις έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και επικοινωνία εισηγητών και παρευρισκομένων. Είναι διάρκειας 45 λεπτών, ενώ θα ακολουθεί συζήτηση. Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy).

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που συμμετείχε στον θεσμό.

Οργανωτική Επιτροπή

Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος
Σταύρος Σ. Φωτίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου
Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
Δρ Γεώργιος Κάκκουρας, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης
Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου
Δόξα Κωμοδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Ερατώ Νικολάου, Ειδική Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
Πληροφορίες
Γραφείο Πνευματικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, τηλ. 23812456/7
Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κύπρου , τηλ. 22894347/31
 
Χορηγοί Επικοινωνίας
Εφημερίδα "Πολίτης", Politia FM 106.7, Famagusta News, UCY Voice 95.2 FM, Εφημερίδα Τα Νέα
 
Πρόγραμμα Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι   
 

 
Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς
 
Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν από κοινού την 5η σειρά διαλέξεων, με την ονομασία «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πόλεως Χρυσοχούς».
 
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία στο κοινό της Πόλεως Χρυσοχούς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Πάφου, να ενημερωθεί μέσα από εκλαϊκευμένες διαλέξεις για επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.
 
Όλες οι διαλέξεις αρχίζουν στις 6 μ.μ. και είναι ανοικτές για το κοινό και δίνονται από μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι διαλέξεις εμπλουτίζονται και με τη συμμετοχή μελών διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και ειδικών από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς.
 
Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, απονέμονται πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που θα συμμετάσχει στο θεσμό.

Οργανωτική Επιτροπή

Γιώτης Παπαχριστοφή, Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς
Νεοφύτα Κυπριανού, Λειτουργός Δημοτικής Υπηρεσίας
Δόξα Κωμοδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου 
Ερατώ Νικολάου, Ειδική Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
Πληροφορίες
Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, τηλ. 26321321, 26323527
Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894331/47

Χορηγοί Επικοινωνίας
Eφημερίδα «Πολίτης»
 
Πρόγραμμα Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πόλις Χρυσοχούς
 

 
Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο
 
Το «Ταμάσιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά τις εκλαϊκευμένες επιστημονικές διαλέξεις, οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας την ευχέρεια για επιμόρφωση και ενημέρωση για ποικίλα θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται ως επί το πλείστο κάθε 3η Τρίτη έκαστου μήνα, στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στην Κοινότητα Επισκοπειού στις 7:00 μ.μ.

Ομιλητές είναι μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλη ΔΕΠ ξένων Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και καταρτισμένοι ερευνητές/μελετητές από ερευνητικά κέντρα, επιστημονικούς φορείς και οργανισμούς και αναλύονται θέματα που άπτονται της επικαιρότητας (π.χ. κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, υγειονομικά, περιβαλλοντικά, τεχνολογικά), αλλά και του εξειδικευμένου πεδίου, με το οποίο ασχολούνται επιστημονικά.

Οι διαλέξεις θα μεταδίδονται μέσω του καναλιού του ΡΙΚ στο YouTube στον σύνδεσμο https://bit.ly/3eaAvf2. Ανάρτηση των διαλέξεων θα γίνεται στη συνέχεια και στην ιστοσελίδα του ΡΙΚ στον σύνδεσμο http://cybc.com.cy/audio-on-demand/. Η διάρκεια κάθε διάλεξης είναι περίπου 45 λεπτά, ενώ ακολουθεί συζήτηση μέχρι τις 8:30 μ.μ. Το κοινό, το οποίο παρακολουθεί με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, μπορεί να απευθύνει σχετικές ερωτήσεις ή σχόλια.

Το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων Πρυτανείας και η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, συνεργάζονται τόσο για την προετοιμασία του προγράμματος όσο και για την προβολή του. Σχετικές ανακοινώσεις Τύπου προωθούνται στα ΜΜΕ πριν και μετά από κάθε διάλεξη με ορισμένες επιπρόσθετες πληροφορίες όσον αφορά το πραγματευόμενο θέμα για ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.

Κατά την Τελετή Λήξης κάθε έτους απονέμονται ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσα άτομα έχουν παρακολουθήσει ολόκληρη τη σειρά διαλέξεων με φυσική παρουσία.

Οργανωτική Επιτροπή

Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαΐας
Δρ Γιώργος Β. Γεωργίου, Διευθυντής Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» Ι. Μ. Ταμασού και Ορεινής
Δόξα Κωμοδρόμου, Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου
Κυριακή Γρηγορίου, Ειδική Επιστήμονας Υποστήριξης Έργου, Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
Πληροφορίες

Τηλ. 22465465 (Ι. Μ. Ταμασού και Ορεινής)
Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων τελετών Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κύπρου, τηλ. 22894331/47 (Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Ευθύνη εκπομπής
Κώστας Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος ΡΙΚ
 
Επιμέλεια Σύνδεσης και Μετάδοσης
Ρένος Κυριάκου
 
Χορηγοί Επικοινωνίας
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), Εφημερίδα «Πολίτης», UCY Voice 95.2 FM
 
Πρόγραμμα Ταμάσιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου