Διεθνείς προσπάθειες κατά της διαφθοράς, καλύτερες πρακτικές

Ημερομηνία εκδήλωσης: 26 Οκτωβρίου 2015 

Ομιλητής: Juha Keranen, Eμπειρογνώμονας σε θέματα κατά της διαφθοράς 

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στο κανάλι του ΠΚ στο youtube

GENERALr  
Ανοικτή συζήτηση για τις διεθνείς προσπάθειες κατά της διαφθοράς και τις καλύτερες πρακτικές που μπορεί να εφαρμοσθούν θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Juha Kernen, ειδικός σε θέματα κατά της διαφθοράς με μακρά σταδιοδρομία στο Φινλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο κ. Keränen θα παρουσιάσει τις σκέψεις του σχετικά με την πρόληψη της διαφθοράς χρησιμοποιώντας παραδείγματα βέλτιστων διεθνών πρακτικών.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και η Πρέσβειρα της Φινλανδίας στην Κύπρο κα Anu Saarela.

Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα στις 26 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη, θα συντονίσει ο κ. Σταύρος Α. Ζένιος, Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών και Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Senior Fellow στο Wharton School των Ηνωμένων Πολιτειών.

 
     
GENERALr  
Ο κ. Juha Keränen είναι υπεύθυνος για το αναπτυξιακό έργο της διαφθοράς στη Φινλανδία. Έχει πολυετή εμπειρία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του ξεπλύματος χρήματος και ιδιαίτερα της διαφθοράς. Έχει εργαστεί, επίσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή των διεθνών οργανισμών κατά της διαφθοράς, όπως του ΟΟΣΑ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των Ηνωμένων Εθνών.
 
Η πρόληψη της διαφθοράς αποτελείται από μεγάλο αριθμό παραγόντων. Έχει αναπτυχθεί διεθνώς πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Η Φινλανδία υπήρξε κατά τα τελευταία 20 χρόνια μία από τις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο.
 
 
 

 

Cyprus at a Crossroads: A diplomat reflects on three decades of engagement with the Eastern Mediterranean  

Ημερομηνία εκδήλωσης: 26 Μαΐου 2015

Ομιλητής: Αμερικανός Πρέσβης, John M. Koenig 

GENERALr  
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει διάλεξη με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κ. John Koenig με τίτλο “Cyprus at a Crossroads: A diplomat reflects on three decades of engagement with the Eastern Mediterranean”.  Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, στις έξι το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη. Συντονιστής της πιο πάνω εκδήλωσης θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργος Κασίνης. Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.